Ilmastokumppanuus

Ilmastokumppanuus tarjoaa organisaatioille helpon tavan aloittaa ilmastotyö, on kyseessä yhden henkilön yritys tai isompi liiketoiminta. Päijät-Hämeen liitto yhdessä kuntien kanssa tarjoaa Ilmastokumppanuutta kaikille yrityksille ja yhteisöille Päijät-Hämeessä.

Miksi ja miten Ilmastokumppaniksi?

Ilmastokumppaniksi pääset selvittämällä yrityksesi nykytilan ja asettamalla tavoitteet lähivuosille. Ilmastokumppanuuden kautta saat käyttöösi alkukartoituslomakkeen, koottua materiaalia ilmasto- ja ympäristöasioista sekä tukea prosessin läpikäymiseen. Hiilijalanjäljen voit mitata halutessasi WWF:n ilmastolaskurilla.

Tavoitteiden asettamisen jälkeen solmitaan Ilmastokumppanuus-sitoumus kuntajohtajan kanssa. Saat viestinnän tueksi “Teemme ilmastotyötä” -logon. Organisaatiosi tiedot tulevat kunnan nettisivuille ja Päijät-Hämeen liitto sekä kunnat viestivät Ilmastokumppanuudesta, samalla pääset mukaan kumppaniverkostoon.

Yhteistyö ja verkostoituminen kunnan ja muiden yrittäjien kanssa tsemppaa eteenpäin. Vertaistuki muilta samassa tilanteessa olevilta ja hyvät esimerkit helpottavat ja tekevät ilmastotyön pyörittämisestä mukavampaa. Ilmastokumppanuus on jatkuva prosessi, edistymistä seurataan ja tavoitteita tarkennetaan vuosittain.

Ilmastokumppanuus-malli on ollut käytössä Lahden kaupungilla jo vuodesta 2017, se on osoittautunut toimivaksi järjestelmäksi myös muissa kaupungeissa tehdä ilmastotyötä yhdessä ja saada sille näkyvyyttä. Uuden hankkeen (linkki: https://paijat-hame.fi/ilmastokumppanuus-kunnat-ja-yritykset/) myötä mallia laajennetaan kattamaan koko Päijät-Häme ja siitä tehdään pysyvä toimintamalli.

Mikäli kiinnostuit Ilmastokumppanuudesta, lue lisää Päijät-Hämeen liiton Ilmastokumppanuus-sivulta. (linkki: https://paijat-hame.fi/ilmastokumppanuus/)

Liittyneet yritykset


Hartola Golf sijaitsee Suomen ainoassa kuningaskunnassa, mutta tekemisestämme kaikki pönötys on pyyhitty pois. Meillä Hartolassa palvelut ja pelikokemus on luotu yhdessä pelaajien kanssa. Lisämausteen vierailuusi tuo se, että meillä luonto on ihan oikeasti lähellä – viheriöiltä bongaat läpi kauden koko joukon kotimaista linnustoa. Siksi väylienkin nimet henkivät meillä siivekkäiden maailmaa.


Rantalan lomamökeillä vastuullista mökkeilyä ilmasto, luonto ja ympäristö huomioiden. Rantalan Lomamökeillä on 9 viihtyisää koiraystävällistä vuokramökkiä Hartolan Vuorenkylässä, joissa voi lomailla ympäri vuoden. Kaikki mökit sijaitsevat kalaisan Iso-Paljo-järven rannalla ja ovat hyvin varusteltuja. Haluamme pitää huolta ympäristöstämme ja pienilläkin valinnoilla on ympäristölle merkitystä. Tilalle valmistui kesällä 2017 kaksi aurinkovoimalaa, josta sähköä saadaan ekologisesti kaikille mökeille.

Asiasanat:
Nico Piiroinen

Ympäristönsuojelutarkastaja
Puh. +358447432237
nico.piiroinen@hartola.fi

X