Hartolan ranta-asemakaavahanke, HARAKUMU

HARAKUMU on lyhenne projektin pitkästä nimestä ”Hartolan ranta-asemakaavojen kumoaminen ja muuttaminen”.

Pyydämme rantakaava-alueiden kiinteistönomistajia ilmoittautumaan mukaan hankkeeseen 10.9.2019 mennessä käyttäen tätä kunnan nettisivuilla olevaa lomaketta. Hanketta koskeva sopimus ja laskutus hoidetaan myöhemmin, kun kaavoittaja on valittu ja hän on aloittanut työnsä. Hankkeeseen voinee liittyä myöhemminkin syksyn aikana, mutta myöhemmin sitoutuvilta joudutaan perimään korkeampi maksu.

Miksi sitten on järkevää lähteä hankkeeseen mukaan? Hankkeen tarkoituksena on helpottaa rakentamista ranta-asemakaava-alueilla siten, että osin vanhentuneista kaavoista ei tarvitsisi hakea poikkeamislupia. Jokaiseen kaavasta poikkeamiseen tulee hakea erillinen päätös, joka on voimassa määräajan. Ja jokainen poikkeamispäätös hidastaa rakentamista noin 2 kuukautta ja maksaa tällä hetkellä 600 euroa/päätös. Vaikka rakentaminen ei olisikaan juuri nyt ajankohtaista, mm. rakennusoikeuden nostaminen lisää kiinteistön arvoa mahdollista myynitilannetta ajatellen.

Kaavamuutoksella on tarkoitus myös poistaa velvoite maisematyöluvan hakemiseen. Luvan vaatii tällä hetkellä jo kolmen puun kaataminen.

Selvityksessä esitetyt kustannusarviot ovat viitteellisiä ja lopulliset selviävät, kun on saatu tarjoukset kaavoitustyöstä ja on lopullisesti selvillä hankkeeseen mukaan lähtevät maanomistajat. Joka tapauksessa kustannusten osalta puhutaan eri suuruusluokasta kuin erillisinä hankkeina tehtäessä.

Koska kiinteistöomistajia on satoja, mahdolliset asiaa liittyvät kysymykset pyydetään lähettämään sähköpostilla osoitteeseen rakennusvalvonta@hartola.fi. Vastaaminen tapahtuu keskitetysti kunnan nettisivujen kautta.

 

Rantarakentamisen ilta  oli pe 4.10. klo 17 alkaen kunnanvirastolla.
Paikalla oli noin 40-50 kiinteistönomistajaa ja Itä-Häme lehti oli uutisoinut asiasta.
Itä-Häme 2019-10-07 Kaavahanke etenee

HARAKUMU -hanke

Karttaako Oy, Jarmo Mäkelä
Yhteydenotot kaavoitukseen liittyen hanna.nirkko@karttaako.fi

Katso kohdekortit esiselvitysraportista:
Harakumu esiselvitysraportti

    X