Virkistysalueet ja ulkoilureitit

Hartolassa on upeat puitteet monipuoliseen liikkumiseen: monipuoliset ulkoilumaastot ja pyöräilyreitit, uimarantoja ja mahtavat veneily- sekä kalastusvesistöt. Erikoisuuksia ovat Hartolan keilahalli, Hartola golf ja Vuorenkylästä löytyvät hiihokeskus Purnu. Täällä on myös hieno frisbeegolf-rata.

Kesän 2022 aikana paikalliset liikuntamahdollisuudet monipuolistuivat kun Hartolan nuorisotoimen osallistavan budjetoinnin suorittaman kyselyn perusteella nuoret toivoivat vuosia palvelleen skeittirampin päivitystä. Päijänne Leaderin tuella skeittausammattilaisten suunnittelema ja toteuttama skeittiparkki avattiin heinäkuussa.

Kunnalla on upea lähes 200 neliöinen liikuntahalli, KunkkuAreena, johon mahtuu kerralla jopa 2358 ihmistä eli ähes koko Hartolan väki!

Kuninkaanpolku -hankkeen ansiosta meillä on luonnonkauniissa maisemissa Hartolan keskustan tuntumassa, Tainionvirran rantamilla kulkevia lenkkipolkuja. Huomaathan, että Kuninkaanpolkuja ei ole valaistu kokonaisuudessaan eikä poluilla ole talvikunnossapitoa.

Uutena hankkeena Hartolan latu ja Sysmän Sisu toteuttavat yhdessä Leader-hankkeena retkipyöräilyreittien luomista alueelle. Vellamo retkipyöräilyreitti on saanut alkuideansa Sysmän ja Hartolan kuntien hankkeessa pyörämatkailun edistämiseksi. Lisätietoja löydät https://out.ac/IIEktZ

 

Latu ja lenkkeilykarttoja:

Hartolan latu ja lenkkeilykartta

Hartolan hiihtoreitit (linkki facebook-sivustolle)

Hartolan latu – latutilanne (linkki facebook-sivustolle)

Riiihiniemen latukartta

Soriksen latukartta

Kuukerin latukartta

Kurenlahdenpolku, monitoimireitti

Kuninkaanpolku kartta 

Vellamon pyöräilykartta pdf

 

X