Virkistysalueet ja ulkoilureitit

Hartolassa on upeat puitteet liikkumiseen: monipuoliset ulkoilumaastot ja pyöräilyreitit, uimarantoja ja mahtavat veneily- sekä kalastusvesistöt. Paikallisia erikoisuuksia ovat Hartolan keilahalli, Hartola golf ja Vuorenkylästä löytyvät hiihtokeskus Purnu.

Liikuntamajan ympäristössä ”Soriksella” on kuntopolkujen lisäksi pesä- ja lentopallokentät sekä kolme tenniskenttää, frisbeegolfrata, MOBO-suunnistusrata ja kuntoportaat. Talvisin  Liikuntamajan piha-alueelta starttaavat hiihtoladut ja luistelijoille löytyy jääkiekkokaukalo.

Hartolan nuorisotoimen osallistavan budjetoinin kyselyssä nuorten ykköstoiveena oli vuosia palvelleen skeittirampin päivitys. Päijänne Leaderin tuella skeittausammattilaiset suunnittelivat yhdessä nuorten kanssa skeittiparkin, joka avattiin vuoden 2022 heinäkuussa.

Kunnalla on upea lähes 200 neliöinen liikuntahalli, KunkkuAreena, johon mahtuu kerralla jopa 2358 ihmistä eli lähes koko Hartolan väki!

Kuninkaanpolku -hankkeen ansiosta meillä on luonnonkauniissa maisemissa Hartolan keskustan tuntumassa, Tainionvirran rantamilla kulkevia lenkkipolkuja. Huomaathan, että Kuninkaanpolkuja ei ole valaistu kokonaisuudessaan eikä poluilla ole talvikunnossapitoa.

Uutena hankkeena Hartolan latu ja Sysmän Sisu toteuttavat yhdessä Leader-hankkeena retkipyöräilyreittien luomista alueelle. Vellamo retkipyöräilyreitti on saanut alkuideansa Sysmän ja Hartolan kuntien hankkeessa pyörämatkailun edistämiseksi. Lisätietoja löydät https://out.ac/IIEktZ

 

Latu ja lenkkeilykarttoja:

Hartolan latu ja lenkkeilykartta

Hartolan hiihtoreitit (linkki facebook-sivustolle)

Hartolan latu – latutilanne (linkki facebook-sivustolle)

Riiihiniemen latukartta

Soriksen latukartta

Kuukerin latukartta

Kurenlahdenpolku, monitoimireitti

Kuninkaanpolku kartta 

Vellamon pyöräilykartta pdf

 

X