Kuninkaanpolku

Hartolan Kuninkaanpolulla koet yhdistelmän luonnon ja kulttuurin moninaisuutta.

Hartolan kuninkaanpolku –hankeessa on toteutettu Hartolan keskustan tuntumaan retkeily- ja ulkoilureitistökokonaisuus hyödyntäen alueella entuudestaan kulkeneita reittejä ja polkuja. Neljästä osuudesta koostuva reitistö muodostaa yhtenäisen ja monimuotoisen kokonaisuuden.

Reitistöllä pääsee tutustumaan mm. Tainionvirran varren valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun ympäristöön, suometsään, kulttuurikohteisiin ja kokemaan sammalpeitteisen kuusimetsän rauhallisen tunnelman. Reitistö yhdistää Tainionvirran alkupään matkailullisesti merkittäviä kohteita.

Kuninkaanpolun voi aloittaa joko Itä-Hämeen Opiston tuntumasta tai Itä-Hämeen museolta. Reististö on viitoitettu maastoon helposti hahmotettavaksi kokonaisuudeksi. Polut on merkitty maastoon puihin tehtävin maalimerkein ja maahan kiinnitettävin keppimerkein. Jokainen reitistön neljästä osasta merkitään omalla värillään.

Reitin varrella on kaksi uimapaikkaa: urheilukentän kohdalla ja Kaikulantien läheisyydessä. Lisäksi Itä-Hämeen museon lähellä on talviuintipaikka.

Tervetuloa tutustumaan Hartolaan ja Kuninkaanpolkuun!

 

Kuninkaanpolku -kartta

 

Asiasanat:
X