Kuninkaanpolku

Hartolan Kuninkaanpolulla koet yhdistelmän luonnon ja kulttuurin moninaisuutta.

Hartolan kuninkaanpolku –hanke toteuttaa Hartolan keskustan tuntumaan retkeily-/ulkoilureitistökokonaisuuden hyödyntäen alueella jo kulkevia reittejä ja polkuja. Neljästä osuudesta koostuva reitistö muodostaa yhtenäisen, mutta monimuotoisen kokonaisuuden.

Reitistön eri osuuksien varrella pääsee tutustumaan mm. Tainionvirran varren valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun ympäristöön, suometsään, kulttuurikohteisiin sekä kokemaan sammalpeitteisen kuusimetsän rauhallisen tunnelman. Reitistö yhdistää Tainionvirran alkupään matkailullisesti merkittäviä kohteita.

Kuninkaanpolun voi aloittaa joko Linna-Hotellin tuntumasta tai Itä-Hämeen museolta. Reististö on viitoitettu maastoon helposti hahmotettavaksi kokonaisuudeksi. Polut merkitään maastoon puihin tehtävin maalimerkein ja tarvittavilta osin maahan kiinnitettävin maalatuin keppimerkein. Jokainen reitistön neljästä osasta merkitään omalla värillään, jotta kokonaisuus pysyy selkeänä ja yhdenmukaisena.

Reitin varrella on kaksi uimapaikka; urheilukentän kohdalla ja Kaikulantien läheisyydessä. Lisäksi Itä-Hämeen museon lähellä on talvisin avantouintipaikka.

Tervetuloa tutustumaan Hartolaan ja Kuninkaanpolkuun!

 

Kuninkaanpolku -kartta

 

Asiasanat:
X