Glopas on otettu käyttöön Hartolassa!

Lataa itsellesi Glopas appi – se on uudenlainen ääniopastussovellus, joka opastaa ja antaa lisätietoa kohteista.
Glopas opastaa sinua silloin, kuin haluat ja olet vapaa kulkemaan täysin omien aikataulujesi puitteissa.

Hartolassa Glopas on jo otettu käyttöön ja tällä hetkellä mukana on 23 opastuspistettä. Glopas näyttää sinulle vierailukohteen kuvan ja toistaa opastuksen automaattisesti kohdetta lähestyttäessä. Käyttäjä voi tutustua kohteisiin haluamassaan järjestyksessä ja aikataulussa kävellen, pyöräillen tai autoillen. Glopas mukautuu kulkunopeuteesi eikä toista samaa kohdetta automaattisesti uudestaan.

Peruskäyttö on yksinkertaista. Sovelluksen asentamisen jälkeen käyttäjä valitsee haluamansa opastuskokoelman, esim. Kuningaskunnan helmet – Hartola, minkä jälkeen tiedostot latautuvat automaattisesti.

Glopas on suunniteltu siten, että mobiililaitetta voi huoletta pitää taskussa ja käyttäjä voi keskittyä ympäristöön tutustumiseen. Kartalta voi katsoa lähellä olevia kohteita, joissa ei ole vielä käynyt. Musiikkia voi kuunnella samanaikaisesti, se vain keskeytyy opastusten ajaksi. Karttanäkymästä käyttäjä voi selata ja kuunnella vierailukohteiden opastuksia myös kotisohvalla, mikäli ne on asetettu avoimiksi. Näin ollen kiinnostavien matkakohteiden ja reittien suunnittelu onnistuu helposti myös etukäteen.

 

Mistä ja miten?

Glopaksen lataaminen on ilmaista. Ohjelma toimii Android versio 4.4 tai uudemmissa laitteissa, joissa on GPS. Yhteensopivuus Applen laitteissa: iOS 10.2 tai myöhempi versio. Yhteensopiva iPhonen, iPadin ja iPod Touchin kanssa.

Sovelluksen ollessa auki ja verkkoyhteydessä, se lataa lähellä olevien vierailemattomien kohteiden mediatiedostoja ja poistaa kauimpana olevat kohteet. Sovellus toimii myös ilman mobiiliverkkoa, jolloin se avataan etukäteen wifi-verkossa ja lähialueen opastuskokoelmat latautuvat myöhempää offline-käyttöä varten automaattisesti. Glopas on Hartolassa käytettävissä suomenkielisen version ohella myös englanniksi.

 

 

Asiasanat:
X