Tukipalveluita

Tukipalveluita ja yhteystietoja

Kriisipuhelin: 09 2525 0111 päivystää arkisin 24h. Viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15-07.

Valtakunnallinen päihdeneuvonta päivystää myös ympäri vuorokauden: P. 0800 900 45, huoli omasta tai läheisen päihteiden käytöstä voi kysyä ja keskustella anonyymisti ja luottamuksella.

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän sosiaalipäivystys: 044-4828200. Poliisilaitoksella päivystävä 24/7 sosiaalipäivystys hätätapauksissa hätänumeron 112 kautta.

 

Lastensuojeluilmoitus

Jokainen, joka huomaa lapsen tai nuoren olevan avun tarpeessa, voi ottaa yhteyttä lastensuojeluun ja tehdä lastensuojeluilmoituksen. Jos lapsi on välittömässä vaarassa, on tärkeää ilmoittaa asiasta välittömästi puhelimitse lastensuojelun päivystysnumeroon tai virka-ajan ulkopuolella hätäkeskukseen. Jos lapsen tai perheen tilanne huolestuttaa, voi aina ottaa yhteyttä puhelimitse lastensuojelun päivystykseen ja keskustella asiasta päivystävän sosiaalityöntekijän kanssa. Yksityishenkilö voi tehdä ilmoituksen myös nimettömänä.

Viranomaisilla on velvollisuus tehdä lastensuojeluilmoitus.

Voit tehdä kiireettömän lastensuojeluilmoituksen sähköisesti täältä: https://www.hyvis.fi/web/paijat-hame/asioi-sosiaalipalveluissa#lastensuojelu . Kiireellisessä tapauksessa soita lastensuojelun päivystysnumeroon, puh: 050 398 7610 (arkisin klo 9 – 15). Virka-ajan ulkopuolella ota yhteys hätäkeskukseen, puh: 112.

X