Tukipalveluita

Tukipalveluita ja yhteystietoja

 

Sosiaalihuollon ohjaus ja neuvonta Polku

Kysy lapsiperheiden, työikäisten ja vammaisten sosiaalipalveluista. Saat tietoa ja neuvoa mm. lapsiperheille tarkoitetuista palveluista, toimeentulotuesta tai muista etuuksista sekä viranomaisasioiden hoidosta.

Sosiaalihuollon ohjaus- ja neuvontanumero palvelee arkisin klo 9 – 15,  p. 03 819 4850.

Hartolan kunnanvirastolla voit myös olla etäyhteydessä Polkuun keskiviikkoisin klo 9-11 välillä.

 

Ikäihmisten asiakasohjaus Siiri

Tarvitsetko tietoa ikäihmisten kotona asumista tukevista palveluista? Siiristä saat kaiken tarvittavan tiedon mm. siivouspalveluista, ateria- ja kauppapalveluista, kotihoidon palvleuista, turvapuhelimista ym. Myös palvelutarpeen arvioinnit järjestetään asiakasohjaus Siirin kautta.

Asiakasohjaus Siirin puhelinnumero ma-ti ja to-pe klo 9-15, ke klo 9-16.

Hartolan kunnanvirastolla voit myös olla etäyhteydessä Siiriin keskiviikkoisin klo 9-11 välillä.

 

Kriisipuhelin: 09 2525 0111 päivystää arkisin 24h. Viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15-07.

Valtakunnallinen päihdeneuvonta päivystää myös ympäri vuorokauden: P. 0800 900 45, huoli omasta tai läheisen päihteiden käytöstä voi kysyä ja keskustella anonyymisti ja luottamuksella.

Mielenterveyteen, päihteisiin, väkivaltaan ja rahapelaamiseen liittyviä keskeisiä sähköisiä ja puhelimitse tavoitettavia tukipalveluja on tässä infossa: Yhteystietoja tukipalveluista

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän sosiaalipäivystys: 044-4828200. Poliisilaitoksella päivystävä 24/7 sosiaalipäivystys hätätapauksissa hätänumeron 112 kautta.

 

Lastensuojeluilmoitus

Jokainen, joka huomaa lapsen tai nuoren olevan avun tarpeessa, voi ottaa yhteyttä lastensuojeluun ja tehdä lastensuojeluilmoituksen. Jos lapsi on välittömässä vaarassa, on tärkeää ilmoittaa asiasta välittömästi puhelimitse lastensuojelun päivystysnumeroon tai virka-ajan ulkopuolella hätäkeskukseen. Jos lapsen tai perheen tilanne huolestuttaa, voi aina ottaa yhteyttä puhelimitse lastensuojelun päivystykseen ja keskustella asiasta päivystävän sosiaalityöntekijän kanssa. Yksityishenkilö voi tehdä ilmoituksen myös nimettömänä.

Viranomaisilla on velvollisuus tehdä lastensuojeluilmoitus.

Voit tehdä kiireettömän lastensuojeluilmoituksen sähköisesti täältä: https://www.hyvis.fi/web/paijat-hame/asioi-sosiaalipalveluissa#lastensuojelu . Kiireellisessä tapauksessa soita lastensuojelun päivystysnumeroon, puh: 050 398 7610 (arkisin klo 9 – 15). Virka-ajan ulkopuolella ota yhteys hätäkeskukseen, puh: 112.

X