Hartolan lapsiperhepalveluiden oppaan saat katsottua ja vaikka ladattua tästä: Hartolan lapsiperhepalvelut 2024. Oppaasta löydät kattavasti eri palvelujen kuvaukset ja yhteystiedot.
Muita palveluita ja tukea Tukipalveluita -sivulla (https://hartola.fi/terveys-ja-hyvinvointi/tukipalveluita/) sekä alla:
Onks tää normaalia -chat lapsille ja nuorille: https://normaali.fi/ph/ avoinna ma-to klo 16-18 ja pe klo 14-16
Perhepolku®-verkkokurssi pienten lasten vanhemmille. Maksuttoman verkkokurssin tavoitteena on vahvistaa vanhemman myötätuntoa itseään kohtaan sekä tukea myötätuntoista vuorovaikutusta parisuhteessa ja perheessä. Myötätunto itseä kohtaan vähentää tutkitusti ahdistusta, masennusta ja uupumusta. Se tukee myös parisuhteen myönteistä vuorovaikutusta sekä lapsen tasapainoista kehitystä. Verkkokurssille pääset osoitteessa: https://perhepolku.fi/verkkokurssi/
En jaksa -videokirjasto vanhemmille: Uuvuttaako vanhemmuus? Apua ja vinkkejä arjen haasteisiin: https://enjaksa.fi/ph
Sosiaalihuollon ohjaus ja neuvonta Polku: p. 03 819 4850, arkisin klo 9 – 15
Kysy lapsiperheiden, työikäisten ja vammaisten sosiaalipalveluista. Saat tietoa ja neuvoa mm. lapsiperheille tarkoitetuista palveluista, toimeentulotuesta tai muista etuuksista sekä viranomaisasioiden hoidosta.
Lastensuojeluilmoitus
Jokainen, joka huomaa lapsen tai nuoren olevan avun tarpeessa, voi ottaa yhteyttä lastensuojeluun ja tehdä lastensuojeluilmoituksen. Jos lapsi on välittömässä vaarassa, on tärkeää ilmoittaa asiasta välittömästi puhelimitse lastensuojelun päivystysnumeroon tai virka-ajan ulkopuolella hätäkeskukseen. Jos lapsen tai perheen tilanne huolestuttaa, voi aina ottaa yhteyttä puhelimitse lastensuojelun päivystykseen ja keskustella asiasta päivystävän sosiaalityöntekijän kanssa. Yksityishenkilö voi tehdä ilmoituksen myös nimettömänä.
Viranomaisilla on velvollisuus tehdä lastensuojeluilmoitus.
Voit tehdä kiireettömän lastensuojeluilmoituksen sähköisesti täältä: https://www.hyvis.fi/web/paijat-hame/asioi-sosiaalipalveluissa#lastensuojelu . Kiireellisessä tapauksessa soita lastensuojelun päivystysnumeroon, puh: 044 482 8200 (arkisin klo 8 – 15). Virka-ajan ulkopuolella ota yhteys hätäkeskukseen, puh: 112.