Kunnanjohtajan tervehdys

Hartola on hyvän elämän Kuningaskunta. Viime vuosina kunta on tehnyt merkittäviä panostuksia erityisesti lapsiin ja nuoriin. Uusi yhtenäiskoulu valmistui kesällä 2021 ja Hartolan jo entuudestaan monipuolista liikuntapaikkatarjontaa on kasvatettu uudella skeittiparkilla sekä paikallisten yhdistysten Leader-rahoituksella toteuttamalla pump track -radalla. Jälkimmäisen ympärille rakentuu kokonainen hartolalaisten olohuone – paikka, jossa viihtyvät kaikenikäiset asukkaat.

Hartolan peruspalvelut ovat muutenkin hyvällä tasolla. Hyvinvoinnin edistäminen on yksi kunnan tärkeimmistä tehtävistä. Vapaa-ajanviettomahdollisuudet ovat monipuoliset: Kuninkaanpolku, Liikuntamaja ja Soris, Kunkkuareena, Hartola Golf, Purnun laskettelukeskus, hiihtoladut ja pururadat sekä keilahalli. Monipuolista tekemistä riittää kaikille!

Hartolaan on tullut viime vuosina myös uutta yritystoimintaa. Hartolassa toimii iso joukko palvelualan yrityksiä, joihin kannustan tutustumaan. Tarjontaan voi tutustua esimerkiksi Hartolan palveluoppaan kautta. Pienessä kunnassa on tärkeää, että käytetään oman kunnan palveluja. Täten varmistetaan hyvä palveluntarjonta myös jatkossa.

Hartolassa on paljon vapaa-ajanasutusta, joista iso osa on ympärivuotisessa käytössä. Vapaa-ajan asukkaat ovat merkittävä voimavara kunnalle. Viime vuosina yleistynyt etätyö antaa mahdollisuudet myös monipaikkaiseen työntekoon. Hartolan kunta tarjoaa myös kannustinrahaa vapaa-ajanasukkaille, jotka muuttavat vapaa-ajan asuntonsa vakituiseksi asunnoksi. Tukea löytyy myös mm. ensiasunnon ostajalle, lapsiperheille sekä pitkäaikaistyöttömiä työllistäville yrityksille.

Hartolan kunta on noin 2 600 asukkaan pieni, mutta tiivis yhteisö. Kunnan alueella on monipuolista ja aktiivista yhdistystoimintaa, mikä on osoitus yhteisöllisyyden voimasta. Hartolassa tehdään asioita yhdessä. Myös kunnanjohtajana haluan kuunnella herkällä korvalla asukkaiden ja yrittäjien toiveita. Minuun voi aina olla yhteyksissä.

 

Jarkko Seppälä
kunnanjohtaja
p. 044 743 2217
jarkko.seppala@hartola.fi

Asiasanat:
X