Kunnanjohtajan tervehdys

Tervehdys kunnantalolta!

Hartolassa uskotaan paikkakunnan elinvoimaisuuteen siitäkin huolimatta, että kuntatalous on tiukoilla ja pienet maaseutupaikkakunnat menettävät väestöään suurimmille kaupungeille. Täällä on edelleen runsaasti yrityksiä ja työpaikkoja, minkä lisäksi uusia yrityksiä perustetaan. Kunnan sijainti 4 –tien varressa antaa monipuolisia mahdollisuuksia kehittämiseen. Uskon vahvasti siihen, että pitkällä tähtäimellä Hartola säilyttää vetovoimansa.

Hartolassa tunnistetaan myös matkailun, vapaa-ajan asukkaiden ja loma-asumisen merkitys paikkakunnan palvelujen ja elinvoiman vahvistajana. Kahvilat, ravintolat, huoltamot, kampaamot, rakentamisen ammattilaiset ja muut palveluyritykset toivottavat teidät lämpimästi tervetulleeksi. Uusia palveluja ja yrityksiä sekä työpaikkoja syntyy erityisesti niille aloille, missä tarvitaan ihminen palvelemaan tai auttamaan toista ihmistä tai yritystä.

Tämän lisäksi on tunnistettua iso muutos perinteisten tavaroiden tai palvelujen tuottamistavassa. Periaate on, että kaikki palvelut ja palvelu- tai tuotantoprosessit, jotka ovat digitalisoitavissa, tullaan jatkossa digitalisoimaan. Tämä merkitsee uusia yrittämisen mahdollisuuksia myös pienillä paikkakunnilla. Paikkariippumattomuus on meille sekä uhka että suuri mahdollisuus.

Tulevaisuuteen liittyen koetamme olla ajan hermolla. Jos sinulla on ideoita liittyen yritystoimintaan tai tapahtumiin, ota rohkeasti yhteyttä minuun, niin mietitään yhdessä, voisiko Hartola olla juuri oikea paikka ideasi toteuttamiseen! Kunnassa on tarjolla myös Ladec Oy:n sijoittumis- ja neuvontapalvelut yrityksille.

Kesän tapahtumista ykkönen on tietysti 7.9.2019 Hartolan Markkinat, joka on Suomen suurin maalaismarkkina ja tunnelmankin puolesta ykkönen. Toivottavasti siellä kohdataan!

 

Merja Olenius, kunnanjohtaja

Katso myös video tervehdys: https://www.youtube.com/watch?v=Pbowyvbpm0s&feature=youtu.be

Asiasanat:
X