Kunnanjohtajan tervehdys

Tervehdys kunnantalolta!

Vaikka maailma on muuttunut viimeisen vuoden aikana monella tavalla ei toivottuun suuntaan, koronapandemian vaikeuttaessa elämää myös Suomessa, on Hartolassa tilanne pysynyt koko ajan seesteisenä ja turvallisena. Kunnan palveluissa sisäliikuntamahdollisuudet ovat kärsineet eniten. Välittömät vaikutukset yrityspuolella ovat kohdistuneet ravitsemisliikkeisiin ja viihdealan tapahtumatarjontaan. Myös monet pienet palveluyritykset ovat olleet kärsijöinä. Toivottavasti virus saadaan painettua alas ja voimme pian avata palveluja uudelleen.

Yhdistykset ja kolmas sektori toimivat kunnassamme aktiivisesti. Heille kuuluu iso kiitos lukuisista tapahtumista ja tempauksista sekä harrastusmahdollisuuksista. Myös ikäihmisten asiointiavustaja sekä MLL:n lapsiparkkitoiminta ovat kolmannen sektorin toimintaa.

Hartolassa on viime syksynä valmistunut urheilukentän peruskorjaus. Visanrannan sataman kunnostaminen etenee kesällä 2021 ja Jääsjärvellä on tarkoitus lisätä retkeilijöille sopivia rantautumispaikkoja. Ylläpidämme Kuninkaanpolut kävelyreittiä ja aiomme lisätä opastettua pyöräilyverkostoa. Järjestöjen rooli on hyvin tärkeä myös Hartolan Markkinat tapahtumassa, joka on Suomen suurin yksipäiväinen maalaismarkkinatapahtuma. Vuosi sitten markkinat peruttiin koronapandemian vuoksi ja markkinoiden järjestäminen riippuu koronapandemiasta myös tänä vuonna.

Hartolassa tehdään paljon töitä paikkakunnan elinvoimaisuuden puolesta. Kunnan sijainti Nelostien varressa antaa monipuolisia mahdollisuuksia yritystoimintaan. Uskon vahvasti siihen, että pitkällä tähtäimellä Hartola säilyttää vetovoimansa. Uusia palveluja ja yrityksiä sekä työpaikkoja syntyy erityisesti niille aloille, missä tarvitaan ihminen palvelemaan tai auttamaan toista ihmistä tai yritystä. Hartolassa tunnistetaan myös matkailun, vapaa-ajan asukkaiden ja loma-asumisen merkitys paikkakunnan palvelujen ja elinvoiman vahvistajana. Kahvilat, ravintolat, huoltamot, kaupat, kampaamot, rakentamisen ammattilaiset ja muut palveluyritykset toivottavat asiakkaat tervetulleeksi Kuningaskuntaan.

Jos sinulla on ideoita liittyen yritystoimintaan tai tapahtumiin, ota rohkeasti meihin yhteyttä, niin mietitään, voisiko Hartola olla juuri oikea paikka sinun yrityksesi tai ideasi toteuttamiseen!

 

Merja Olenius, kunnanjohtaja

 

 

Asiasanat:
X