Tietosuoja

Hartolan kunta noudattaa henkilötietojen käsittelyssä tietosuojalainsäädännön mukaisia tietosuojaperiaatteita tarkoituksena turvata henkilön oikeudet henkilötietoja käsiteltäessä.

EU:n tietosuoja-asetusta (GDPR) on sovellettu 25.5.2018 lähtien.

Kommentit: Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi. Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Media: Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on. Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua. Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan, kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä. Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Muilta sivuilta upotettu teksti: Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla. Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Tietojesi jakaminen: Hartolan kunnan kotisivujen käyttäminen on turvallista.

Hartolan kunta ei koskaan kysy pankkitunnuksia, salasanoja, luottokortin numeroa tai muita tunnisteita puhelimitse, sähköpostitse, kirjeitse tai muulla tavalla. Hartolan kunnan palveluiden käyttäjien oikeusturvan ja yksityisyyden tärkeyden vuoksi henkilötietoja käsitellään lakisäädösten mukaisesti. Palveluissaan Hartolan kunta käsittelee asiakkaan henkilötietoja vain siinä laajuudessa, kuin kunkin palvelun tuottaminen vaatii. Hartolan kunnan palveluissa asiakkaan henkilötietoja käsitellään asianmukaisesti ja jokaisesta palvelusta säädetyn erityislain mukaisesti.

Joissakin erityistapauksissa Hartolan kunta voi käsitellä asiakkaan henkilötietoja myös henkilön nimenomaisella suostumuksella. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä saat liitteenä olevista tietosuojaselosteista. Lisätietoja tietosuojasta saat Tietosuojavaltuutetun sivuilta.

Tietosuojavastaava Voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti Hartolan kunnalla on nimetty tietosuojavastaava, joka toimii asiakkaiden ja henkilökunnan tukena tietosuoja-asioissa. Kysymyksiä tietosuoja-asioihin liittyen voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen kunta@hartola.fi.

Huomioithan, että yhteydenottovaiheessa sähköpostiviestiin ei tule kirjoittaa arkaluontoisia henkilötietoja, kuten henkilötunnusta tai syntymäaikaa. Sähköpostiviestiin voi kirjoittaa lyhyen kuvauksen kysyttävästä asiasta ja yhteystietosi. Tietosuojavastaava ottaa sinuun yhteyttä ja kysyy tarkemmat tiedot asian käsittelemistä varten.

Tietosuojaselosteet Tietosuojaselosteissa on kuvattu henkilötietojen käsittely käyttötarkoituksen mukaisesti. Tietosuojaselosteista käy ilmi muun muassa käsittelyn käsiteltävät tiedot, tietojen käsittelyn tarkoitus, tietojen säännönmukaiset luovutukset, rekisterin suojauksen periaatteet ja rekisteröidyn oikeudet.

Rekisteröidyllä asiakkaalla on oikeus saada tietää rekisterin pitäjän rekistereissä olevat tiedot hänestä. Asiakkaalla on myös oikeus pyytää oikaisua, mikäli rekisterin tiedoissa on virheitä. Rekisteröidyllä asiakkaalla on oikeus peruuttaa suostumuksesta ja näin ollen myös henkilötietojensa käsittely, mikäli henkilötietojen käsittely perustuu asiakkaan suostumukseen. Henkilötietolain mukaisesti henkilölle on annettava tieto, jos hänen henkilötietojaan kirjataan johonkin henkilörekisteriin. Henkilötietoja ovat muun muassa nimi- ja osoitetiedot. Lisäksi rekisteröidylle on kerrottava henkilötietojen käsittelyn tarkoituksesta, mihin tietoja säännönmukaisesti luovutetaan sekä rekisteröidyn oikeuksista.

Kukin osaston rekisterinpitäjä vastaa omien selosteiden oikeellisuudesta ja ajantasaisuudesta. Rekisteriselosteista löytyy rekisterinpitäjän yhteystiedot.

Hartolan kunnan asiakirjoista ja tietojen antamisesta perittävät maksut

Tietosuojaselosteet:

Rekisteri- ja tietosuojaseloste esiasunto
Rekisteri- ja tietosuojaseloste, vauvaraha
Rakennusvalvonta-henkilotiedot-Hartola
Tietosuojaseloste varhaiskasvatus
Varhaiskasvatuspalveluiden ja esiopetuksen asiakasrekisteri
asianosaisen-tiedonsaantipyynto
Tietosuojaseloste_vesi- ja veimäriliittymät docx
Tallentava kameravalvonta riistakamroilla
Tietosuojaseloste_kirjasto
Yhdistysten sekä järjestöjen sähköposti ja osoiterekisteri
tietosuojaseloste_henkilöstö
tietosuojaseloste_luottamushenkilorekisteri
tietosuojaseloste_venepaikat
tietosuojaseloste_perusopetuksen_koulukuraattorien_asiakasrekisteri
tietosuojaseloste_perusopetuksen_asiakasrekisteri
Henkilörekisteriseloste_Työvalmennus
Henkilörekisteriseloste_Sidonnaisuus
Henkilörekisteriseloste_ProEconomica
Henkilörekisteriseloste_Ibiza_Sound
Henkilörekisteriseloste_Dynasty for SQL

 

X