Ajankohtaiset toimintaohjeet koronaviruksen aiheuttaman tartuntataudin varalle (16.3.2020)

HARTOLAN KUNNAN TIEDOTE KORONAVIRUSEPIDEMIAN VUOKSI 16.3.2020 klo 18.20

Suomen hallitus totesi maanantaina 16.3.2020 Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Päätös valmiuslain käyttöönotosta tehdään tiistaina 17.3.2020 eduskunnassa. Linjaukset ovat voimassa 13.4.2020 saakka.

 

Jos olet perusterve ja sinulla on lievät hengitystieinfektion oireet, voit hoitaa oireitasi kotona. Jos oireiden kanssa ei enää pärjää kotihoidossa, tai kärsii keuhkosairaudesta, käyttää elimistön puolustusmekanismeja heikentävää lääkitystä tai on raskaana, voi soittaa päivystysapuun 116 117. Ethän soita numeroon turhaan – näin varmistat, että kriittisimmin avun tarpeessa olevat pääsevät hoitoon. Älä hakeudu hoitoon ennen soittamista.

 

Hartolan kunnan varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja esiopetus pidetään toiminnassa, joka turvaa yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen toiminnan. Niiden vanhempien, joiden on mahdollista järjestää lasten hoito kotona, eivät tuo lasta hoitoon.

Hartolan Yhtenäiskoulu suljetaan 18.3.2020 alkaen siten, että perusopetuksen 1-3. luokkien lähiopetus järjestetään kuitenkin niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin.

Julkiset kokoontumiset rajoitetaan 10 henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.

Museot, kirjastot, harrastustilat ja -paikat, kuntouttava työtoiminta ja nuorten työpaja suljetaan valtioneuvoston päätöksen tullessa voimaan 18.3-13.4.2020 väliseksi ajaksi.

Vierailut vanhusten asumispalveluyksiköissä ja terveydenhuollon yksiköissä kielletään.

Yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan, pois lukien kansanedustajat, valtiojohto ja kunnalliset luottamushenkilöt.

Julkisen sektorin työnantajat määräävät etätyöhön kaikki ne työntekijät, joiden työtehtävät sen mahdollistavat.

Tiedotamme erikseen henkisen kriisinkestävyyden järjestämisestä väestölle yhteistyössä 3. sektorin kanssa.

Kaikkea asiointia Hartolan kunnanvirastossa pyydetään hoitamaan puhelimella ja sähköpostilla poikkeusolojen aikana, mikäli se on mahdollista.

Puhelinnumero on 03-84320. Sähköposti on kunta@hartola.fi tai etunimi.sukunimi@hartola.fi

 

Lisätietoa

Tiedotteita päivitetään kunnan kotisivuilla www.hartola.fi

Valtakunnallinen neuvontanumero: 029 553 5535 (arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15)

THL jakaa erikseen tiedotteen koronaviruksesta kaikkiin suomalaisiin koteihin. Lisää tietoja saa myös osoitteesta www.thl.fi ja www.phhyky.fi

X