Hartola Liikkuvin kunta 2023 -finaalissa!

HARTOLA EHDOLLA SUOMEN LIIKKUVIMMAKSI KUNNAKSI

Hartolan kunta on ehdolla Urheilugaalassa tammikuussa Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi. Urheilugaalan tavoitteena on nostaa suomalaisen urheilun ja liikunnan arvostusta yhteiskunnassa ja tehdä näkyväksi urheilijoiden ja taustavoimien arvo ja merkityksellisyys. Palkintoluokat vuoden 2023 Urheilugaalassa ovat: läpimurto, taustavoima, esikuva, urheilukulttuuri, Suomen liikkuvin kunta, Suomen aktiivisin työpaikka ja vuoden urheiluseura.

Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi ehdolla olevat kunnat ovat Kuntaliiton, Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön, aluehallintoviraston sekä Paralympiakomitean asiantuntijoiden mukaan onnistuneet liikunnan avulla vahvistamaan esimerkillisesti paikkakuntansa vetovoimaisuutta ja yhteisöllisyyttä. Tänä vuonna haettiin erityisesti kuntaa, jonka kuntalaisten liikunnallisen elämäntavan vahvistamisessa on huomioitu monimuotoiset liikunnan ja liikkumisen olosuhteet. Suomen liikkuvin kunta –kilpailuun tuli määräajassa 40 hakemusta, joista esiraati valitsi Hartolan kolmen finalistin joukkoon.

”Olen iloinen siitä, että Hartolan kunnan aktiiviset panostukset hyvinvointiin ja liikunnan edistämiseen kantavat hedelmää ja saavat tunnustusta myös kansallisella tasolla,” riemuitsee Hartolan kunnanjohtaja Jarkko Seppälä

Urheilugaalan ehdokasluonnehdinnan mukaan Hartola on 2600 asukkaan päijäthämäläinen kunta, jossa tehdään laaja-alaista yhteistyötä eri toimialojen välillä. Maltillisella rahallisella panostuksella Hartolassa tuodaan liikuntamahdollisuudet lähelle myös vähän liikkuvien kuntalaisten arkea. Hartolassa kunnan monimuotoinen yhteistyö järjestöjen ja seurojen kanssa ulottuu palveluista kunnossapitoon ja työllistämistoimintaan. Näin on pystytty mahdollistamaan monipuoliset liikkumisen ja ulkoilun olosuhteet sekä niiden käyttöä tukevat palvelut. Hartola myös kehittää liikuntamahdollisuuksia kokeiluilla ja yhdistää resursseja naapurikuntien kanssa.

“Hartola on pieni kunta, jossa on huikeat mahdollisuudet liikkumiseen. Paikallisella ja seudullisella yhteistyöllä saadaan aikaan isoja asioita,” toteaa kunnan vapaa-aikapäällikkö Anna-Maija Muurinen
Voittaja julkaistaan 12.1.2023 järjestettävässä Urheilugaalassa.

Seuraa Hartolan kunnan matkaa kohti Urheilugaalaa somessa: @hartola #hartola #kuningaskunta
Urheilugaala somessa: @urheilugaala #urheilugaala #UG23

 

Jarkko Seppälä

kunnanjohtaja,
+358447432217
jarkko.seppala@hartola.fi

Anna-Maija Muurinen

Vapaa-aikapäällikkö,
+358447432257
anna-maija.muurinen@hartola.fi

X