Hartolalaiset voivat nyt käydä koronatestissä Sysmässä

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä: Hartolalaiset voivat nyt käydä koronatestissä Sysmässä

Hartolalaiset voivat nyt käydä koronanäytteenotossa Sysmän sote-keskuksessa. Koronatestaus aloitettiin Sysmässä eilen. Aiemmin hartolalaiset ohjattiin testeihin Lahden kaupunginsairaalaan tai Akuutti24:än.

Asiakkaiden matka näytteenottoon lyhenee uuden käytännön myötä huomattavasti. Terveystalo hoitaa sekä Sysmän että Hartolan avosairaanhoidon palvelut.

Hengitystieinfektio-oireisten hoidon tarpeen arviointi ja ajanvaraus koronatestiin tapahtuvat edelleen Päivystysavun numerosta 116117. Koronanäytteenotto on asiakkaalle maksuton.

Näytteenotto Sysmän sote-keskuksessa on avoinna arkisin klo 8 – 12 muusta vastaanotosta erillisissä tiloissa. Paikalle ei saa tulla hengitystieinfektio-oireisena ilman soittoa Päivystysavun numeroon 116117. Koronanäytteenoton sisäänkäynti on sote-keskuksen pääoven vasemmalla puolella nurkan takana. Ovelle asti pääsee autolla, kolme viimeistä parkkipaikkaa on varattu hengitystieinfektiopolin asiakkaille.

Näytteenottoon lähtiessä asiakkaan tulee käyttää kasvomaskia ja saapua paikalle täsmällisesti varattuna aikana. Jos asiakas on perillä etuajassa, hänen tulee odottaa autossa ja tulla odotustilaan, kun varattu aika on juuri alkamassa.

 

Lisätietoja:
tulosaluejohtaja Kimmo Kuosmanen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, 050 539 1648
vastaava lääkäri Juha Lähteenmäki, Terveystalo, Sysmän sote-keskus ja Hartolan terveysasema, juha.lahteenmaki@terveystalo.com

X