Kaikki liikkuu -kärry Hartolassa 20.-31.1.2023

Valtakunnallisen Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n Kaikki liikkuu – kärry kiertää! -peräkärry tarjoaa mahdollisuuden toimintavälineiden kokeiluun omalla alueella. 

Kaikki liikkuu -kärry saapuu Hartolaan ja liikkumisen apuvälineet ovat tutustuttavissa 20.-31.1.2023 välisenä aikana. Kärry on lukittuna Hartolan kunnanviraston parkkipaikalla, avaimet tutustumista varten saa kunnanviraston neuvonnasta arkisin klo 9-15 välillä – varmistathan etukäteen, että kärrylle ei ole varauksia haluamanasi ajankohtana, puh. 03 843 20.

 

”Tavoitteena on lisätä tietoa ja kokemuksia siitä, kuinka toimintavälineet voivat kasvattaa osallistumisen mahdollisuuksia vaikeasti vammaisille lapsille ja aikuisille mm. koululiikunnassa ja vapaa-ajalla. Kärryä voivat hyödyntää esim. koulut, järjestöt, erilaiset yhteisöt ja tahot.

Kaikki liikkuu -kärry kiertää -peräkärry tarjoaa mahdollisuuden toimintavälineiden kokeiluun omalla alueella.  Tavoitteena on, että kärry kiertää alueella ollessaan esimerkiksi useammalla koululla. Talvikärry sisältää jäällä ja lumella liikkumisen välineitä, kuten hiihto- ja luistelukelkkoja, jääkiekkokelkkoja ja pystyluistelun tukia. Kesäkärry sisältää maastoliikkumisen välineitä mm. maastopyörätuolin.

Kärryn toivotaan tuovan alueelle ideoita ja toimintatapoja siitä, kuinka yhteiset välineet voivat mahdollistaa monien vaikeasti vammaisten lasten ja aikuisten osallistumista. Sen tarjoamien kokemusten toivotaan innoittavan alueella yhteisten välineiden hankintaan, jossa kuntien eri hallintokunnat, järjestöt, seurat jne. voisivat olla mukana. Näitä välineitä voidaan alueella hyödyntää koulun lisäksi nuoriso-, kulttuuri- ja liikuntatoimen sekä järjestöjen ja seurojen toiminnassa.”

Tekstin lähde, ja tutustu lisää: https://www.tukiliitto.fi/malike/toimintavalineita/kokeile-toimintavalineita/kaikki-liikkuu-karry-kiertaa/ 

X