Kokemuskirjasto 20.-21.11.2023

KOKEMUSKIRJASTO Hartolan kirjastossa

Ma 20.11. klo 14–17 Arjen voimavarat ja jaksaminen, 4 elävää kirjaa

Ti 21.11. klo 14–17 Taloudellinen toimeentulo, 2 elävää kirjaa

Ti 21.11. klo 14–17 Ikäihmisten yksinäisyys ja vapaaehtoistoiminta, 2 elävää kirjaa

Kokemuskirjastossa lainataan ihmisiä – kokemusasiantuntijoita ja ammattilaisia – keskustelua ja ajatustenvaihtoa varten. Ammattilaisia mukana lapsiperheiden arjen tuen palveluista, talous- ja velkaneuvonnasta, Tainionvirran seurakunnasta sekä PalveluSantra ry:stä). Laina-aika maks. 20 min / kirja. Lainaus tapahtuu kirjastossa yksilöllisesti ja luottamuksellisesti. Tule kuulemaan kokemuksista ja palveluista, ja saamaan henkilökohtaista tukea ja neuvoja asiantuntijoilta ja vertaisilta! Myös kirjan ennakkoon varaaminen tietylle kellonajalle on mahdollista, p. (03) 843 20 tai johanna.huttunen@hartola.fi .

 

Tapahtumassa on käytettävissä kirjaston olohuone, kaksi työhuonetta ja keittiö kahdenkeskisiin yksilökeskusteluihin, joten luottamuksellinen vuorovaikutus on turvattu. Lukusalissa voi keskustella aiheista yleisellä tasolla.

Lue lisää aiheista sekä kokemusasiantuntijoiden ja ammattilaisten esittelyt, varaa kirja ennakkoon sinulle sopivaan ajankohtaan tai tule suoraan paikalle!

 

Maanantai 20.11.2023 klo 14–17

Arjen voimavarat ja jaksaminen

 

Elämää mielialahäiriöstä huolimatta

Yksinhuoltaja Katariina sai diagnoosin kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä vuonna 2018, lapset olivat silloin 5- ja 6-vuotiaat. Alkoi uuden elämän rakentaminen ja sopeutuminen. Lopulta löytyi toivo ja tulevaisuus.

Sisko äidin roolissa, masennus ja siitä selviäminen

Piia hyppäsi isoihin äidin saappaisiin, kun jäi 7- ja 11-vuotiaiden sisarusten yksinhuoltajaksi äidin menehdyttyä syöpään. Uusi arki oli vastassa ja arjesta oli pakko selvitä ja jaksaa. Piia väsyi ja sairastui masennukseen. Kaikki kuitenkin aina järjestyi ja elämä kantaa.

 

Lapsiperheiden arjen voimavarat ja jaksaminen

Keskustellen, matalalla kynnyksellä ammattilaisen ohjausta ja neuvontaa

  • perheen mielenhyvinvoinnista
  • elämänhallinnasta
  • parisuhteen haasteista
  • lapsen/nuoren kasvuun ja kehitykseen liittyvistä asioista
  • perheen kuormittavasta elämäntilanteesta

Lapsiperhepalvelut, Arjen tuen työryhmä; psyk.sh Anne ja psyk.sh Pirjo

———————

Tiistai 21.11.2023 klo 14–17

 

Taloudellinen toimeentulo

Henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa talous- ja velka-asioissa. Tule juttelemaan luottamuksella, pienten tai suurten talouskysymysten kanssa!

Päijät-Hämeen oikeusaputoimisto, talous- ja velkaneuvoja Sirpa

Toivoa huolien keskelle

Haastavat elämäntilanteet, yhteiskunnassa ja ympäröivässä maailmassa tapahtuvat muutokset ja kriisit sekä muut epävarmuudet heijastuvat hyvinvointiin monin tavoin. Esimerkiksi rahahuolet koskettavat entistä useampaa hintojen nousun myötä, ja kotitalouksien velkaantuneisuus on ennätyslukemissa. Miten säilyttää positiivinen elämänasenne ja löytää toivoa erilaisten huolien keskellä?

Tainionvirran seurakunta, diakoniatyöntekijä Kirsi

—————————–

Ikäihmisten yksinäisyys ja vapaaehtoistoiminta

Ikäihmisten yksinäisyys koskettaa monia. Mitä on vapaaehtoistoiminta ja miten se eroaa perinteisestä naapuriavusta? Keskustellaan, kuka sopii vapaaehtoiseksi ja ketkä hyötyvät vapaaehtoisen tuesta.

PalveluSantra / Päijät-Hämeen hyvinvointipalvelujen kehitys ry, toiminnanjohtaja Pirjo

Vapaaehtoisen tarina

Eläkkeelle jäänyt Tiina mietti, miten saisi päivänsä kulumaan? Jotain hyödyllistä tekemistä pitäisi löytää ja uusia ystäviä. Hän näki lehdestä ilmoituksen vapaaehtoistyönkurssista. -Olisikohan minusta tuollaiseen hommaan? Osaanko minä olla ystävä ihan vieraalle ihmiselle? Tiina mietti.

Tutustu kokeneeseen vapaaehtoiseen Kokemuskirjastossa. Kuulet mitä vapaaehtoistoiminta on antanut hänelle ja millaisia asioita vapaaehtoiselta odotetaan.

 

 

X