Kustavus-palkinto SilmukkaKoukussa ry:lle

Vuoden 2023 Kustavus-palkinto on myönnetty SilmukkaKoukussa ry:lle. Kustavus-palkintoja on myönnetty vuodesta 1986 lähtien ja se muodostuu kunniakirjasta ja 300 euron rahapalkinnosta.

Palkintoa myönnettäessä kiinnitetään huomiota erityisesti Hartolan tunnetuksi tekemiseen kulttuurin, taiteen tai liikunnan alueella sekä erityisiin paikallisiin kulttuuri- ja liikuntatekoihin.

SilmukkaKoukussa ry:n toiminta on laajaa ja monipuolista. Vuosittain järjestettävä Taiteiden yö on merkittävä tapahtuma, joka kerää osallistujia myös naapurikunnista. Yhdistys on onnistunut keräämään yhteen eri toimijoita ja edistänyt tätä kautta yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä Hartolassa. Suurtapahtuma on vakiinnuttanut asemansa osana Hartolan loppukesän tapahtumatarjontaa.

Yhdistyksen säännölliseen toimintaa sisältyvät myös muun muassa Kirppisrallit, jotka kokoavat yksittäiset pihakirppikset yhteen. Yhdistyksen muuhun monipuoliseen toimintaan voi tutustua esimerkiksi yhdistyksen Facebook-sivuilla.

Palkinnon myöntämisestä päätti Hartolan kunnan sivistys- ja hyvinvointilautakunta ja palkinto jaettiin kunnan itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12.2023.

X