Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän tiedotteet ja ohjeet koronaviruksesta

Lue ajankohtaista tietoa ja ohjeita koronaviruksesta Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän sivuilta: https://www.phhyky.fi/fi/asiakkaalle/koronavirus

Jos kärsit hengitystieinfektion oireista, varaa aika koronavirustestiin omaolo.fi-palvelussa. Ethän hakeudu terveydenhuoltoon ennen soittamista Päivystysavun numeroon 116117. Numero palvelee ympäri vuorokauden, kaikkina päivinä.

Koronaepidemian leviämistä rajoitetaan tehokkaimmin noudattamalla turvavälejä ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

Tilanne 10.2.

Hyvinvointiyhtymän alueella on eilen varmistettu viisi koronavirustartuntaa. Sairaalassa tehohoidossa on tällä hetkellä yksi koronaviruspotilas.  

Varmistettuja koronavirustartuntoja on yhtymän alueella todettu yhteensä 1 243, ja yhtymä on ottanut kaikkiaan 73 429 koronavirusnäytettä epidemian aikana.

Pyydämme varaamaan ajan koronarokotuksiin ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa paijat-sote.fi. Järjestelmästä voi varata ajan samalla kertaa myös toiseen rokotuskertaan, joka on 12 viikkoa ensimmäisen rokotuksen jälkeen. Tarvittaessa ajan voi varata myös puhelimitse. Puhelinpalvelu on osassa sote-keskuksia edelleen ruuhkautunut. 

 

Alueelliset suositukset: https://www.phhyky.fi/fi/asiakkaalle/koronavirus/aluekohtaiset-suositukset/

Hoitoonhakeutumisohje koronavirusepidemiassa:

Ohjeita koronaviruksen varalta

Jos kärsit hengitystieinfektio-oireista ja epäilet koronavirustartuntaa, ota terveydenhuoltoon yhteyttä puhelimitse. Päivystysavun numero on 116 117. Päivystysapuun soittamalla saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen ja pääset tarvittaessa koronavirustestiin. Älä hakeudu hoitoon ennen soittamista.

Hengitystieinfektion oireista kärsivän on tärkeää pysytellä kotona. On syytä yskiä, aivastaa, niistää ja pestä käsiä oikein, jotta tauti ei pääse leviämään.

Jos koronavirukselle altistuminen tai tartunta mietityttää, tee Omaolossa koronavirustaudin oirearvio. Kyselyn avulla saat nopeasti luotettavan arvion hoidon tarpeellisuudesta. Saat myös mielenrauhan, jos huoli on aiheeton.

 

Pidä turvaväli: pysy käsivarren mitan päässä keskustelukumppanista.

 

X