Potential Foods rakentaa tuotantolinjaston Hartolaan – Nosht Vauhtikarkkien valmistus käynnistyy keväällä

Kansainväliseen kasvuun tähtäävä, vatsaystävällisiä urheiluravinteita valmistava Potential Foods laajentaa toimintaansa ja siirtää tuotantoa Helsingistä Hartolaan. Kiinteistö Oy Vasallin Kustaantien tiloihin rakentuva tuotantolinjasto käynnistyy kuluvan kevään aikana.

Vuonna 2018 perustettu Potential Foods on tunnettu Nosht-tuoteperheen Vauhtikarkeista, urheilujuomista ja proteiinipaloista.

Petteri Kankkusen perustaman yrityksen taloudesta ja operatiivisen toiminnan kehittämisestä vastaavan Markus Salin mukaan uudet tilat mahdollistavat alkuperäisen idean mukaisten, elintarvikealan innovaatioiden kehittämisen.

  • Kehitämme helposti mukana kannettavaa ravintoa aktiiviseen elämään. Haluamme valmistaa yksinkertaista, terveellistä ja hyvänmakuista syötävää ja juotavaa, joka kannustaa ihmisiä liikkumaan enemmän ja auttaa heitä jaksamaan esimerkiksi kävely-, polkujuoksu- ja pyörälenkeillä pidempään, Sali kertoo.

Tuotannon laajentaminen tuo uusia rekrytointeja

Potential Foodsin tuotteet on valmistettu tähän asti alihankintana sekä teollisuuskeittiössä Helsingin Alppilassa. Markus Salin mukaan kasvun ja kansainvälistymisen mahdollistavat tuotantotavoitteet edellyttivät omien tuotantotilojen perustamista. Niitä kartoitettiin aluksi noin sadan kilometrin säteeltä Helsingistä.

  • Lähestyimme useita alueellisia kehittämisorganisaatioita. Lahden Seudun Kehitys LADECin kohdalla yllätyimme positiivisesti saamastamme palvelusta. Tarpeemme ymmärrettiin heti ja asiakkuuspäällikkö Sari Kesäniemellä oli aito halu löytää juuri meille sopivat tilat. Alkuvaiheessa rekrytoimme kolme henkilöä tuotantoon ja 2-3 henkilöä muihin tehtäviin. Sari sekä Kiinteistö Oy Vasallin toimitusjohtaja Lea Raitala tukevat meitä henkilöstön rekryprosessissa.
  • Hartola kuulosti ensi alkuun liian etäiseltä Helsinkiin nähden, mutta onneksi tulimme järkiimme. Yhteydet pääkaupunkiseudulle ovat sujuvat ja etätyö ja hydridielämä ovat osa tämän päivän työskentelyä, Sali jatkaa.

Hän iloitsee siitä, että Nosht Vauhtikarkkien polku raaka-aineesta valmiiksi tuotteiksi on nyt kokonaisuudessaan yrityksen omissa käsissä.

  • Tällä hetkellä teemme Vauhtikarkkeja muutamia kymmeniä kiloja päivässä. Kun tuotanto saadaan käyntiin uusissa tiloissa, valmistuskapasiteettimme moninkertaistuu. Lisäksi pystymme pienentämään tuotannon hävikkiä ja kehittämään pakkausratkaisuja kohti Nosht-brändin ideologiaa, Sali kertoo.

Kiinteistö Oy Vasallin toimitusjohtaja Lea Raitala sanoo, että Hartolassa ollaan erittäin iloisia yrityksen sijoittumisesta kuntaan.

  • Kustaantien kiinteistö on rakennettu alun perin elintarviketuotannon tarpeisiin. Siellä toimii tällä hetkellä muun muassa Kakra-kauraleipomo, jonka viereen sijoittuvat Potential Foodsin tuotantotilat. Kiinteistö on niin suuri, että siinä olisi tilat vielä kolmannellekin vastaavan kokoiselle toimijalle, Raitala vinkkaa.

Uudet tuotantotilat sijaitsevat nelostien varrella, vastapäätä Jari-Pekan liikenneasemaa, Versowoodin ja Lehdon talotehtaan vieressä.

  • Uskomme kovasti Noshtin tuotteisiin ja toivomme niille menestystä. Pyrimme etsimään Potential Foodsille heidän toimintaansa tukevia kumppaneita esimerkiksi marja- ja hedelmämäskin valmistajista, Lea Raitala kertoo.
Kuvaaja Joonas Virlander

LISÄTIETOJA:

Markus Sali, Potential Foods, 0400 851 751
Lea Raitala, Kiinteistö Oy Vasalli, 044 743 2234
Sari Kesäniemi, LADEC, 050 383 8328.

www.potentialfoods.com

www.nosht.com

Kuvaaja Joonas Virlander

 

Hanketta on rahoitettu EU:n Aluekehitysrahaston tuella.

 

Kuvat: Potentian Foodsin uusi tuotantotila sijaitsee Hartolassa Kiinteistö Oy Vasallin Kustaantien kiinteistössä.

Kuvaaja: Joonas Virlander

 

 

Lea Raitala

Koy Kuninkaanpitäjän ja Koy Vasallin toimitusjohtaja,
044 7432 234
lea.raitala@hartola.fi

X