TÄRKEÄÄ TIETOA KORONAROKOTUKSISTA

Ajankohtaista rokoteasiaa 8.4.2021

Päijät-Sote: 70 vuotta täyttäneiden sekä riskiryhmien rokotukset jatkuvat  ja laajenevat

Päijät-Soten alueella rokotukset jatkuvat  70 vuotta täyttäneille ja kriittiselle sote-henkilöstölle. Päijät-Soten alueen 70 vuotta täyttäneet voivat varata aikoja ensi viikolle (viikko 15) Lahden tai Orimattilan rokotuspisteille, joissa rokotusaikoja on vielä jäljellä. Viikolle 16 vapaita aikoja on vielä kaikissa maakunnan rokotuspisteissä.Ensi viikolla Päijät-Soten alueella annetaan yli 10 000 rokotetta.

Myös riskiryhmän 1 rokotukset jatkuvat kokonaisuudessaan 16–69-vuotiaille, ja rokotuksia laajennetaan riskiryhmään 2 kuuluville 65–69-vuotiaille. Näihin ryhmiin kuuluvien ajanvaraus aukeaa perjantaina 9.4. kello 8.00. Ajanvarauslinkit ryhmittäin löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista.

Alle 65-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville annetaan Modernan rokotetta ja 65–69-vuotiaille AstraZenecan rokotetta. Riskiryhmään 1 kuuluvat 16–17-vuotiaat saavat Pfizer-BioNtechin rokotteen. Ajanvaraus 16–17-vuotiaille on ainoastaan puhelimitse. Asiakas ei voi valita käytettävää rokotetta, eikä lääkäri voi määrätä käytettäväksi toista vaihtoehtoista rokotetta. Ainoat poikkeukset ovat vakava allergia jollekin rokotuksen aineelle tai AstraZenecan kohdalla aiemmin sairastettu sinustromboosi eli aivolaskimotukos tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenia. Ne asiakkaat, joiden aikaisempi varaus on peruuntunut, varaavat uuden ajan normaalisti sähköisen ajanvarauksen kautta tai soittamalla omaan sote-keskukseen.

Riskiryhmät voi tarkistaa osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista/riskiryhmien-rokotusten-jarjestys.

Tiedotamme myöhemmin mikä tehosterokote annetaan alle 65-vuotiaille, jotka ovat saaneet AstraZenecan rokotteen.

 

 

Lisätietoja: 
tulosaluejohtaja, avosairaanhoito Kimmo Kuosmanen, p. 050 539 1648
johtajaylilääkäri, toimialajohtaja Tuomo Nieminen, p. 050 910 5150

 

X