TÄRKEÄÄ TIETOA KORONAROKOTUKSISTA

Päijät-Sote: Kolmansia koronavirusrokotteita tarjotaan voimakkaasti immuunipuutteisille

THL suosittelee kolmatta koronavirusrokotetta voimakkaasti immuunipuutteisille. Päijät-Soten alueella kolmansien rokotusten antaminen aloitetaan välittömästi. Ajan kolmanteen rokotukseen voivat varata

  • elinsiirtopotilaat
  • kantasolusiirtopotilaat
  • henkilöt, joilla on vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
  • puolustuskykyä lamaavia eli immunosuppressiivisia lääkehoitoja saavat henkilöt esim. syöpähoitojen (sytostaattihoidot) tai autoimmuunisairauksien hoidossa (biologiset lääkkeet tai JAK-estäjät esim. reumasairauksissa)
  • henkilöt, jotka saavat dialyysihoitoa ja joilla on vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
  • henkilöt, joilla on pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
  • henkilöt, joilla on lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immuunipuutostila.

Kolmas annos voidaan tarjota voimakkaan immuunipuutteisille vähintään kaksi kuukautta toisen annoksen jälkeen. Lähtökohtaisesti kolmas annos annetaan samalla valmisteella kuin toinen annos on annettu. Tarvittaessa kolmas annos voi kuitenkin olla myös toista valmistetta. Tämä on mahdollista esimerkiksi vakavan allergian tai AstraZenecan rokotteen ikärajan takia, tai jos samaa rokotetta ei ole rokotuspisteellä rokotushetkellä.

THL valmistelee ohjetta kolmansien annosten tarjoamisesta niille rokotusjärjestyksessä ensimmäisten joukossa rokotetuille, jotka ovat saaneet rokotuksen 3–4 viikon annosvälillä. Muun väestön osalta tilannetta arvioidaan myöhemmin.

Voimakkaasti immuunipuutteinen voi hakea kolmannen tehosterokotteen walk-in-pisteiltä tai sote-keskuksista kaksi kuukautta toisen rokotteen jälkeen. Walk-in-pisteille ei tarvitse varata aikaa. Walk-in-rokotuksen voi hakea Lahden Trion rokotuspisteeltä tiistaista perjantaihin kello 15–19, lauantaisin kello 10–17 ja sunnuntaisin kello 11–17. Orimattilan sote-keskuksessa walk-in-rokotuksia saa tällä viikolla keskiviikkona 22.9. kello 9–11.30 ja 12.30–15.30, torstaina 23.9. kello 9–11.30 ja 12.30–15.30 sekä perjantaina 24.9. kello 9–11.30 ja 12.30–15.30.


Lisätietoja:

tulosaluejohtaja, avosairaanhoito Kimmo Kuosmanen, p. 050 539 1648

 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

 

Ajanvaraus koronavirusrokotusta varten

Kaikki 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat voivat varata ajan koronavirusrokotusta varten. Pfizer-BionNTechin ja Modernan mRNA-rokotteita voidaan antaa kaikille 12-vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

Sähköinen ajanvaraus toisen henkilön puolesta on mahdollista puolesta-asioinnin kautta. Jos sähköisen ajanvarauksen käyttö ei ole mahdollista, varaa aika puhelimitse omasta sote-keskuksestasi.

Tarkista sote-keskusten rokotuspisteet ja yhteystiedot tästä

Suosittelemme sähköistä ajanvarausta alla olevan linkin kautta. Jos kansalaisella on voimassa turvakielto väestörekisteritiedoissa, ei eAsiointi eikä sähköinen ajanvaraus ole mahdollista.

Vähintään 12-vuotiaiden ajanvaraus


Lisätietoja: 

infektioylilääkäri, Ville Lehtinen, p. 044 719 5455

 

AJANVARAUS ROKOTUKSIIN

Työterveys Wellamo: 
Sähköinen ajanvaraus: ajanvaraus.wellamo.fi
Puhelinajanvaraus: 03 881 1006, ma–to klo 7.30–16 ja pe klo 7.30–15
Rokotuspisteet: 
Lahti: Saimaankatu 23 ja keskussairaalan rokotuspisteet
Asikkala: Rusthollintie 1
Heinola: Lampikatu 19

Sote-keskus Hartola
Sähköinen ajanvaraus: paijat-sote.fi
Puhelinajanvaraus: 03 819 4302, ma–pe klo 10–14

X