TÄRKEÄÄ TIETOA KORONAROKOTUKSISTA

Päijät-Sote: Kolmannen koronarokotuksen saavat kaikki 18 vuotta täyttäneet

Kolmannen koronarokotuksen voivat nyt hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut 5–6 kuukautta. Sähköisen ajanvarauksen lisäksi ajan voi varata soittamalla omaan sote-keskukseen.

On suositeltavaa ottaa rokotus työterveyden kautta, jos työnantaja on tehnyt sopimuksen koronarokotuksista työterveyshuollon kanssa. Alueellamme koronarokotuksia antavat työterveyshuollon palveluntuottajat voi tarkistaa osoitteesta paijat-sote.fi/koronavirus/koronavirusrokotukset/tyoterveyshuollon-ajanvaraus. Kolmannen rokotuksen voi hakea myös walk-in-rokotuspisteistä ilman ajanvarausta.

Kaikki rokotuspisteet sekä sähköisen ajanvarauksen linkit löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista/.

Annosvälin toteutuminen tarkistetaan rokotuspisteellä. Asiointia nopeuttaa, jos sinulla on puhelimessasi tai tulostettuna Omakannan rokotustodistus. Ota mukaan myös henkilöllisyystodistuksesi (myös ajokortti tai Kela-kortti käyvät).

THL suosittelee koronarokotuksia 5–11-vuotiaille riskiryhmäläisille
5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua valmistetta. Lisäksi THL ehdottaa rokotuksia lapsille, joiden lähipiirissä on vakavasti immuunipuutteisia henkilöitä. THL laatii vielä erilliset ohjeet sekä lasten riskiryhmistä että vakavasti immuunipuutteisista. Tämänhetkisen arvion mukaan rokotteita voidaan saada maahan joulukuun puolivälissä. 5–11-vuotiaiden rokotusaikoja ei voi vielä varata.

THL ei vielä ehdota rokotuksia muille 5–11-vuotiaille. Kaikille 5–11-vuotiaille mahdollisuus koronarokotuksiin tarjottaisiin siinä vaiheessa, kun on saatu lisätietoja rokotusten turvallisuudesta ikäryhmässä ja erityisesti harvinaisten haittavaikutusten osalta.

Walk-in-rokotukset järjestetään jälleen ensi viikolla Kärkölän sote-keskuksessa 
Kärkölän sote-keskuksessa tämän viikon torstaina järjestetyllä walk-in-rokotuspisteellä ensimmäisten ja toisten rokotusten menekki oli hyvä, ja rokotusaste nousi merkittävästi. Seuraavat walk-in-rokotukset järjestetään Kärkölän sote-keskuksessa jälleen ensi viikon keskiviikkona 8.12. kello 16.30–19.30.

Lisätietoja:  
tulosaluejohtaja, avosairaanhoito Kimmo Kuosmanen, Päijät-Sote, p. 050 539 1648

 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

 

Ajanvaraus koronavirusrokotusta varten

Kaikki 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat voivat varata ajan koronavirusrokotusta varten. Pfizer-BionNTechin ja Modernan mRNA-rokotteita voidaan antaa kaikille 12-vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

Sähköinen ajanvaraus toisen henkilön puolesta on mahdollista puolesta-asioinnin kautta. Jos sähköisen ajanvarauksen käyttö ei ole mahdollista, varaa aika puhelimitse omasta sote-keskuksestasi.

Tarkista sote-keskusten rokotuspisteet ja yhteystiedot tästä

Suosittelemme sähköistä ajanvarausta alla olevan linkin kautta. Jos kansalaisella on voimassa turvakielto väestörekisteritiedoissa, ei eAsiointi eikä sähköinen ajanvaraus ole mahdollista.

Vähintään 12-vuotiaiden ajanvaraus


Lisätietoja: 

infektioylilääkäri, Ville Lehtinen, p. 044 719 5455

 

AJANVARAUS ROKOTUKSIIN

Työterveys Wellamo: 
Sähköinen ajanvaraus: ajanvaraus.wellamo.fi
Puhelinajanvaraus: 03 881 1006, ma–to klo 7.30–16 ja pe klo 7.30–15
Rokotuspisteet: 
Lahti: Saimaankatu 23 ja keskussairaalan rokotuspisteet
Asikkala: Rusthollintie 1
Heinola: Lampikatu 19

Sote-keskus Hartola
Sähköinen ajanvaraus: paijat-sote.fi
Puhelinajanvaraus: 03 819 4302, ma–pe klo 10–14

X