Tiedote kuntalaisille koronavirusepidemiaan liittyen 17.3.2020 klo 17.00

Hallitus linjasi 16. maaliskuuta 2020 lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti. Hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot.

Valtioneuvosto ja toimivaltaiset viranomaiset saattavat päätökset ja suositukset voimaan valmiuslain, tartuntatautilain ja muun lainsäädännön mukaisesti. Toimivaltaiset viranomaiset antavat tarkempia ohjeita vastuidensa mukaisesti. Hallitus antaa valmiuslain käyttöönottoasetuksen eduskunnalle tiistaina 17. maaliskuuta 2020.

Hartolan kunnan tilanne

Vesihuolto ja viemärilaitos, jätehuolto, katujen kunnossapito, kiinteistöhuolto ja muut vastaavat tehtävät toimivat normaalisti.

Hartolan kunnan varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja esiopetus pidetään toiminnassa. Niiden vanhempien, joiden on mahdollista järjestää lasten hoito kotona, suositellaan hoitavan lapset kotona.

Opetus jatkuu valtioneuvoston suositusten mukaisesti koulussa. Lähiopetusta järjestetään valtioneuvoston linjaamille oppilasryhmille klo 9-13 välillä, muutoin opetus on järjestetty oppilaille etäopetuksena. Oppilashuolto järjestetään normaalisti, ja oppilashuollon työntekijöihin voi olla yhteydessä, mikäli poikkeava tilanne aiheuttaa ahdistusta ja hankalaa oloa. Tarkempaa tiedotusta opetuksesta ja toimintaohjeita oppilaille ja huoltajille annetaan wilman välityksellä.

Kirjasto ja omatoimikirjasto sekä nuorten työpaja ovat suljettuna 18.3.-13.4.2020.

Kotikaranteeniin joutuneiden yli 70-vuotiaiden tukeminen

Valtioneuvoston annettua toimintaohjeen, että yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet), pois lukien kansanedustajat, valtiojohto ja kunnalliset luottamushenkilöt. Kunnassa selvitetään eri keinoja, joilla kunta voi vapaaehtoisvoimien tuella huolehtia heidän pärjäämisestä.

Hartolan kunta on selvittänyt ateriapalvelujen saatavuuden kunnan alueella ja suosittaa käyttämään yksityisten palveluntuottajien ateriapalveluja, mikäli oma varautuminen ruokahuoltoon ei ole käytännön syistä mahdollista. Lisäksi ruoka-avun ja lääketoimitusten järjestämistä sairaille ja yli 70-vuotiaille selvitetään kunnan, 3. sektorin ja vapaaehtoisten yhteistyönä.

Ateriapalveluja voi tilata omakustanteisesti ainakin seuraavilta palveluntuottajilta:

Koitin Kuppila, Hannu Järvinen, puh. 0400-353401

  • pystytään toimittamaan kotiin ruoka-annoksia tilauksesta n. 10 km säteellä Koitin kuppilasta
  • aterian hinta on 8 € sisältää pääruoka, leipä, salaatti, jälkiruoka
  • yhteydenotot Hannu Järvinen 0400-353401

Henkilöstöravintola LehtoKurppa, Pekka Pajunen puh. 050-5520675

  • pystytään toimittamaan kotiin ruoka-annoksia tilauksesta
  • aterian hinta on 8 € sisältää pääruoka, leipä, salaatti, jälkiruoka
  • ruokalistalla 3 eri ateriavaihtoehtoa, jotka löytyvät yrityksen facebook-sivuilta
  • yhteydenotot Pekka Pajunen 0505520675

Henkilöstöravintola Pasi Joronen puh. 050-4316503

Toiminta alkaa 1.4.2020 lähtien Hartola Golfin keittiöravintolassa

  • pystytään toimittamaan kotiin ruoka-annoksia tilauksesta keitto/lämmin ruoka, salaatti ja jälkiruoka 7€ / 8 €
  • toimitetaan myös tilaisuuksiin muutamalle hengelle ruoka-annoksia ja täytekakkuja
  • yhteydenotot Pasi Joronen info@pasijoronen.fi tai 050-4316503

Mikäli yhdistyksenne on kiinnostunut toimimaan yli 70 -vuotiaiden tukena, otamme yhteistyökumppaneiden ilmoituksia mielellämme vastaan! Voitte ilmoittautua vapaaehtoiseksi osoitteeseen johanna.huttunen@hartola.fi

 

KUNNAN JOHTORYHMÄ 17.3.2020

Merja Olenius

kunnanjohtaja

X