Tulevaisuuden vaihtoehdot kartalle; kutsu työpajaan Lahdessa

Lahden kaupunkiseutusuunnitelman (KSS) ja Päijät-Hämeen rakennemallin luonnosvaiheen työpaja

 Aika:                 4.-5.5.2022 (osallistuminen yhtenä päivänä yhteen kahden tunnin osioon)
Paikka:             Ravintola Kokka, Suvantosali, Lahti

 Tule suunnittelemaan – missä tulevaisuudessa asutaan,  työskennellään ja liikutaan

Kahden päivän työpajassa on eri ryhmille omia kahden tunnin aikavarauksia. Mikäli ajankohta ei sovi sinulle, voit osallistua myös johonkin muuhun ryhmään.
Tässä vaiheessa pyydämme, että merkitset kalenteriisi alustavan varauksen tilaisuutta varten. Sähköinen ilmoittautuminen avautuu lähempänä ajankohtaa.

Mikä on KSS ja rakennemalli?

Lahden kaupunkiseudulla on maankäytön, asumisen ja liikenteen seudullinen MAL-suunnitelma valtion kanssa. Sopimuksen piiriin kuuluvat Lahden kaupungin lisäksi Orimattilan ja Heinolan kaupungit sekä Hollolan, Asikkalan, Kärkölän ja Iitin kunnat. MAL-sopimus velvoittaa laatimaan alueelle kaupunkiseutusuunnitelman ja Päijät-Hämeen liitto yhdessä Lahden kaupunkiseudun MAL-kuntien sekä Hämeen ja Uudenmaan ELY-keskusten kanssa on käynnistänyt kaupunkiseutusuunnitelman laatimisen. Liitto laatii vastaavan tasoisen suunnitelman myös pohjoisten, Hartolan, Padasjoen ja Sysmän kuntien alueelle yhteistyössä Hämeen ja Uudenmaan ELY-keskusten kanssa. Tästä suunnitelmasta käytetään nimeä Päijät-Hämeen rakennemalli. Kaupunkiseutusuunnitelma ja rakennemalli eivät ole lakisääteisiä kaavoja, mutta ne toimivat hyvänä pohjana kuntien yleiskaavan laadinnalle sekä kokonaismaakuntakaavan uudistamiselle.

Lahden kaupunkiseutusuunnitelmaan ja Päijät-Hämeen rakennemalliin on mahdollista tutustua nettisivustoltamme. Toistaiseksi sieltä löytyy materiaalia lähtötiedoista, nykytilasta, tavoitteista ja joistain jo valmistuneista selvityksistä.

 

X